Powerlistan

2015Heeeeeeej! Jag känner redan att den här veckan är bättre än förra, och vad är då anledningen? JO jag tror ni vet. Hon är på gott humör. JIIPPIIEE! 
 
I morse hade jag dock en liten dust med mellersta. Min värdmamma vill att jag ska smörja in barnens ansikte med solkräm varje morgon nu, efter det börjar bli riktigt hett mitt på dagen. Men jag har en värdpappa som bara skrattar åt solkräm och har smittat över det på melllersta. Vilket inte alls gör det lätt för mig. Herregud! Det tog 30 minuter för mig att ens få honom att ta en liten klick. Vi gjorde en deal, han smörjde in sig och jag städade kattlådan. (ja jag vet att jag är världens sämsta aupair haha, usch men det är inte lätt och jag har märkt att jag är aldelles för snäll.... men men). När jag hade städat kattlådan åt honom gick jag in till badrummet där jag såg att han stod och smörjde in sig. Han berättade att solkrämen börjar ta slut, men den var full när jag smörjde in Landons ansikte. SÅ, han hade tryckt ut all kräm och lagt på ett papper i papperskorgen. Wihooooooooooooo! Så jag försökte få till en riktig powerröst som bara min pappa kan få till och förklarade för honom att det är dyrt med kräm och att han absolut inte får göra det nästa gång. Sa även att han får betala den nästa gång. 
 
Annars rullar livet på. I veckan har jag tagit det väldigt lugnt. Varit hemma och tittat mycket på film, skrivit brev och bara chillat. Märker att jag börjar bli förskyld så jag vill inte kickboxa... Ja jag vet, världens sämsta undanflykt men men. Idag tänkte jag skriva en liten lista om hur min pågående resa har påverkat mig. Jag tror bara att de som själva har gjort någon typ av resa  som jag gjort förstår hur jag känner. Och de vet hur förbaskat jobbigt det kan va. Men också vilken himla powerkänsla man får av små saker. 
  • Är tacksam över ALLT. Över hela mitt liv. Varenda. Sak. 
  • Har fått lära känna mig själv på djupet. 
  • Bättre självfötroende. Detta är den bästa, viktigaste och framför allt den mest användbara grej s
  • Bryr mig inte lika mycket längre åt onödiga saker
  • Fått bättre relation med vissa vänner i Sverige faktiskt
  • Träffat fantastiska vänner här från alla möjliga olika länder och kulturer, och hjälp vad häftigt det är. Att lära sig från människor som har varit med om något annat än dig själv gör din syn på livet så mycket bättre.
  • Som ni kanske förstår så är varje dag en utmaning här i den här familjen, men jag lär mig faktiskt väldigt mycket. 
  • Jag visste innan jag åkte att jag är väldigt känslig, och jag kan faktiskt säga att jag är fortfarande lika känslig men har också blivit lite hårdare. Lite att "jag tar ingen skit". 
  • Och så måste jag bara säga att jag har hittat ett livsmotto här i USA. Jag såg det i Februari på en tavla i en outlet, och jag köpte den. Den tavlan har stått på mitt skrivbord hela tiden och jag läser den varje dag. Den lyder... 
 
"Today you are EXACTLY where you are supposed to be. What happens tomorrow IS UP TO YOU"
 

Hur bra är inte det? Jag minns att jag tyckte det var superjobbigt när jag tagit studenten, under hösten och även i början av min resa att det är JAG som bestämmer över livet. Det var ju så skönt när regeringen bestämde att vi var tvugna att gå i skolan och hade en liten plan för oss. Men så tog planen slut och det var vi själva som skulle bestämma vad som skulle komma härnäst. 
 
Idag tycker jag det är så otroligt gött och skönt! Det är ju jag som bestämmer! Vill jag hem? Då åker jag hem. Vill jag stanna, ja då stannar jag. Ingen annan kan påverka mitt liv, för det är MITT. Så detta mottot lever jag efter. Yeeey! 
 
 
// En förtillfället självsäker Mathilda (Tilly) som tycker livet är en fantasisk plats och möjlighet att få vara delaktig i. 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?