Ännu ett misstag

2015Ja detta är ju inte lätt hörni. Nu kommer en väldigt färsk nyhet. 
 
Mitt på dagen idag fick jag ett sms från min värdmamma att hon ville att alla barnen skulle gå på karate på kvällen. Vi brukar gå på relgion, men nu har den slutat och vi hade då alltså inga planer för dagen. Då gick jag direkt och kollade på schemat vi har hemma och då stod det att den gruppen dom är i, har en "lektion" 6.30-7.15 vilket skulle bli lite väl sent för oss, i och med att barnen ska vara i säng 8 och jag slutar vid 7. Då frågade jag vilken tid och skickade ett kort på schemat. Efter ett tag fick jag svar om att hon hade ringt ägaren (ja cool advokat som tar tag i allt direkt) och kommit fram till att de kunde ta "lektionen" som började 4.30. Men grejen var att klockan var 4.25... Så vi hann ju inte. Hon skrev att vi skulle ta den tidiga lektionen, äta middag och sen åka till ett glassställe som heter Carvel. Jag svarade att jag vi inte hinner den tidiga och att vi får ta det nästa vecka. Då skrev hon följande: 
 
"Okey, then eat dinner before and eat icecream after". 
 
Vilket jag då uppfattade att vi då skulle äta middag och sen äta glass. Barnen blev super glada och tyckte det var ett jättebra förslag, jag med eftersom det var så fint väder. 10 min innan vi gick så sa jag till min värdpappa som var hemma att hon ville att vi skulle åka dit och äta glass. Han tittade fundersamt på mig och sa "jaha okej det låter ju konstigt". Medans jag svarade " Ja, jag ville bara berätta det för dig så vi inte bara försvinner och du inte har någon aning om var vi är". Så åkte vi dit och barnen var SÅ glada. Vi köpte glass, åkte till stranden och hängde i lekparken. Det var så varmt och skönt. Barnen var helt uppspelta. De lekte hej vilt och jag fick en go känsla i kroppen. Livet som aupair är sååååå gött tänkte jag för mig själv. Efter kanske 50 min kände jag att det var dags att åka hem men killarna ville inte hem. Hur som, när vi kom hem var de fortfarande lika uppspelta och så glada.
 
"Tilly why are you sooo nice and kind today?" Hörde jag flera gånger. 
 
 
Min värdmamma brukar alltid bli så glad när jag mailar henne bilder på mig och barnen. Så jag skickade några bilder och skrev att barnen var såå glada och vill göra om det igen imorgon ;) 
Och så kom smset 10 minuter senare. 
 
"I only said Carvel after karate".
 
Då menade hon att vi bara fick åka till glassen efter karaten. Som en muta. Hon skrev inget om att vad kul att barnen hade det kul eller något. Bara små, hårda, arga korta sms. Jag svarade henne att jag totalt missuppfattade det och att jag är ledsen. Hon köttade på mer och sen skrev att jag ska tänka på det till nästa gång. Jag blir så irriterad och förbannad. Här tror jag att jag gör världens grej och alla är lyckliga. Och nu i efterhand känner jag att jag inte har gjort något fel. För att så jag tolkar det så är smset så som jag uppfattade de från första början. Hörde att hon kom hem nu men vet i sköen om jag vill prata med henne nu. Känner mig dock oerhört stark ändå. Om detta skulle varit i början av min resa hade jag legat och gråtit nu. Men nu känner jag mig inte alls ledsen. Lite nedtryckt kanske, jätte arg och irriterad men inte ledsen. 
 
Det är verkligen inte lätt hörni. Herregud.. 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?