Helg #10

2015I lördags tåg jag tåget till New York City och mötte upp Luz! Vi var faktiskt på aupairskolan samtidigt och var i samma klass. Satt vid samma bord men pratade verkligen inte med varandra haha. Hejade säkert på någon gång eller så, men inget mer. Men så träffades vi på mitt första LCC möte och blev så glada av att se varandra. Det är precis som om vi liksom delar den här resan tillsammans. Vi är på exakt samma stadie i resan och det är GULD VÄRT! Vi hade dock inte bestämt något om vad vi ville göra, så vi gick till nämraste stora karta på Pennstation och bestämde oss för att gå till Times Squerre, sen vidare till Grand Central Station, sen till Central Park och sist till Wall Street. (ursäkta mig, men hur lyxigt var inte det där egentligen?! Stå i New York och känna, "vad vill vi göra idag?" Wow!) 
 
Vi började traska uppåt och vädret var sådär perfekt. Det var ganska kyligt, men där solen var, var det varmt! Det var så roligt, jag erkände för Luz att jag var hur hungrig som helst för att jag inte hade ätit frulle. Berättade för henne att jag tycker det är så jäkla jobbigt att gå ner till köket när jag inte jobbar. Och det roligaste av allt var att hon kände PRECIS likadant. Hon var lika hungrig som jag. HUR SKÖNT?! Så vi gick till närmaste Starbucks och köpte oss lite frulle. Och så ville dom ju ha mitt namn på Starbucks... Det är ju alltid ett litet problem. Jag sa "Mathilda" och tjejen i kassan tittade frågande på mig. Så tänkte jag att, jag är ju Tilly här, så jag testar med Tilly. "Tilly". Varpå tjejen frågade om jag kunde bokstavera det för henne. Så började jag men glömmer alltid vad Y är. Så jag sa "euuuuuu". Hon tittade frågande på mig och sa "Menar du eeeii?". Ja precis sa jag och småskrattade lite men fattade inte vad hon menade. Jag betalade och sen efter ett tag ropade dom:
 
- TILLEEEEEE???!! 
 
 
Jajamen, det är jag sa jag och Luz började gapskratta. Även jag. Tilly, tille, Mathilda. Kärt barn har många namn;) 
När vi hade ätit upp traskade vi oss vidare mot Grand Central Station. Och det var hur mäktigt som helst. WOW! Om du ska till New York någon gång så måste du besöka den. Så maffig och pampig. 
 
 
När vi hade varit där var vi sugna på att shoppa och sökte upp närmaste 21 Century. Den låg längre bort än vad vi trodde men vi klarade det! Det roliga var att jag kollade i Google Maps och sa att det bara var att korsa Central Park. Hade glömt att Central Park är 4 km .... Haha! Men det ar ett äventyr i sig och tillslut hamnade vi på outleten. Vi stannade där inne i några timmar tills vår energi tog slut och vi gick till närmaste kina restaruang. Av någon jättekonstig anledning kom vi till en svindyr och jättelyxig restaurang. Kyparen hjälpte till och med mig att ta på mig jackan när vi skulle gå... Haha! Det var supertrevligt! När vi hade betalat och gått ut började vi gapflabba rejält. Där hade alltså två små fattiga aupairer suttit bland alla rika par och låtsats att vi också var något utöver det vanliga. 
 
Köpte inte den här klännigen .. Eller jackan. Tyckte knuten var lite för stor.. Vad tycker ni?! 
Älskar dessa fortune cookies! 
 
Hur som, så tog vi tunnelbanan ner till Pennstation igen och sen tåg vi tåget hem till mig. Vi åkte i min bil och körde till IKEA och köpte lite choklad (Alla älskar Marabou här, stolt svenne) och sen åkte vi hem till henne för att titta på film. Och jäklar! Vilket hus hon bodde i. Är så sjukt avis på alla mina kompisar som bor rikt. Det är liksom precis som man tror det är. Mega stora fönster, stort och rymmligt kök och det här stora stora matbordet. Vid elva var jag hur trött som helst och körde senare hem. Hade en hur bra lördag som helst!!!
 
 
I söndags hade jag en väldigt slappdag. Förutom att jag vid 13 åkte till Marce. Vi hade bestämt att vi skulle jogga. Så jag ställde bilen utanför hennes hus, så joggade vi ner till närmaste Panera Bread. Åt lunch i tre timmar och pratade. Är så otroligt glad och tacksam för alla nya människor jag får lära känna. Hon berättade hela hennes barndom och jag min. Jag grät vid vissa delar av hennes för att jag blev så berörd. Vi satt alltså i svettiga träningskläder och åt lunch i tre timmar. Haha! När vi skulle gå frågade jag henne om vi bara kunde titta in på skooutleten som ligger bredvid. Det slutade med att jag hittade mina drömstövlar och hon en Guess väska. Så vi sprang tillbaka med våra kassar. HAHA! Måste sett roligt ut. 
 
 
Sjukt bra helg! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?