Mitt älskade 2014 ...

2014Följ min blogg med Bloglovin" target="_blank">
börjar gå mot sitt slut och återigen tycker man att tiden och åren går super fort. Det känns absolut inte som det var ett helt år sedan jag satt och skrev en oändligt lång års resumé. I år har jag säkert haft all tid i världen till att göra det, men har valt att skriva några få ord och rader om året istället. 
 
För att veta vad jag gjorde för precis år sedan öppnade jag min älskade almenacka. Utan den hade jag inte klarat allt. Den är som min dagbok. Jag skriver ner allt vad jag gör, om man åt något speciellt eller om man bara mådde sjukt bra just då. 31 december 2014 jobbade jag på A6 på morgonen. Vad gjorde jag imorse? Jo jag jobbade på A6. 
 
Nu när jag bläddrar igenom början av 2014 ser jag att jag hade fullt upp. Alla dagar är kladdiga. Det hände något varje dag. Jag läser att vi hade otroligt mycket i skolan. Det var allt ifrån engelska prov, debatt och tal. Svenska tal, delar av gymnasiearbetet skulle skickas in och för att inte tala om alla UF grejer. På varje vecka ser jag att det står "matten...". Matten var det ämnet som man aldrig riktigt kände att man blev klar med. Min lärare gick igenom nya kapitel varje lektion och jag kom mer och mer efter. Samtidigt som jag ser ångesten som jag haft när jag skrev "matten" läser jag att jag var på Mattecentrum ofta. Fasen vad ambitiös jag har varit!
 
Trots att mitt liv bara kretsade kring skolan hann jag även med mycket roliga saker med mina vänner. Jag läser hur vi har lagat mycket god mat hos varandra. Hur jag paralellt jobbar mina helger samtidigt som jag då efter jobbet åker hem till mina kompisar med färska frallor. Vi var på endel studentfester vilket var så fruktansvärt kul! Det var högskoledagar som skolan anordnade och jag minns vilka drömmar jag hade. Det är helt sjukt egentligen hur jag kunde proppa in allt i huvudet. Från att ha haft säkert 2 prov i veckan blandat med läxor, inlämningar och tal också kunna drömma om vad jag vill göra efter studenten. Helt sjukt!
 
Jag ser mig själv framför mig. Hur jag går runt i folkmassan själv och läser på alla stora roll-ups alla skolor har med sig. Hur jag kände mig så mäktig, jag hade power på något sätt. Jag gick runt i min skjorta, klackar och låtsades förstå vad alla studenter pratade om. Det var meritpoäng hit och dit. Bostadskö och reklamgodis. Ambitiös som jag var hade jag skrivit upp ett schema som jag skulle följa vilka seminarier jag skulle vara på. Jag ville lyssna på allt. Det var Linköpings univeritet, Jönköpings international buisness school och så var jag på ett seminarie där en revisor berättade om sitt yrke. Här blev jag inspirerad! Jag vet att jag efter hans presentation lovade mig själv att jag skulle inom en snar framtid vara en auktoriserad revisor. Här var livet bra! 
 
Här var några av mina stora händelser under början av 2014. 
 • Jag tog ut rälsen för sista gången! 
 
 • Jag och 4 vänner åkte till Göteborg för att leta efter balklänningar och jag hittade min (!)
 • Jag åkte till Trysil med ett sjukt gött gäng och åkte skidor i en vecka
 
 • Bästa UF deltävlingen "Presentation" med min kompanjon Amanda. Bilden nedan var när vi satt i bilen och övade på hela presentationen för säkert 100:e gången. 
 • 100 dagar til studenten fest :-)
 • Konserten GAVIN DEGRAW (!!!!) med fantastiska människor. 
 
 • UF mässan på Elmia
 
Sedan började bara livet swisha förbi minns jag. Det var slutet på april och början på maj. De sista proven började planeras in och det var mycket att fixa till allt. - de få studentfesterna som anordades, balen och studenten. Den 21 maj var det nationellt prov i matte och vad vi pluggade inför det. Kvällen innan var vi hos Linn och skulle gå igeom hela boken hade vi tänkt. Det slutade med att ingen visste något och vi åt goda mackor istället. Motivationen var väll kanske inte på topp. 
I slutet av maj var alla skol grejer slut. Det sista vi gjorde var att redovisa vårt gymnasie arbete inför vårt fadderföretag. Sen var det slut!!!!!!! Den lättnaden är svår att glömma. 
 
Det roliga var dock att nu fanns det inga skolämnen att tänka på. Nu hade jag fullt fokus på att vara med och kolla på alla mina kompisars baler. Av någon konstig anledning hade jag fått för mig att spraytana mig så jag hade fullt upp ändå. Dagarna innan studenten minns jag som några utav de bästa dagarna i mitt liv. Vi var ute mycket och dansade. Försökte umgås med klassen så mycket som det gick och döljde all nervositet man hade inför studenten. 
 
Här kommer några händelser som jag minns så väl från de sista veckorna:
 • Balen 3:e juni
 • Rensingen av skåpet 5:e juni
 • Jag citerar från almenackan "EK utgång - klänning. 20.00 hos Breidmer". 
 
 • 10:e juni när jag, amanda, becka och Linn åkte till Borås och hängde där en heldag. 
 • 11:e juni. "Utgång med klassenn 20.00 hos Breidmer. Gick till stan. Trappan hos Linn". - fantastiskt! 
 • Studenten 13:e juni "Best day of my life". 
 
Sedan började en fantstisk början av sommaren. Efter att ha gråtit ut all väska i kroppen satte jag mig på ett flyg tillsammans med min familj till ön Samos i Grekland. Vilket paradis! Dagen när jag kom hem åkte Becka till Hawaii för ett två månaders volontärsarbete och jag började så småning om börja jobba. Det tragiska är att det är nu det börjar bli tomt i almenackan. Eller faktum är att det är mer kladdigt nu än var det var när jag gick i skolan. Men nu är det bara mina anteckningar jag gjort till min timlista till jobbet. Ex: 
 
A6 3h 
Reseceutrum 2,5h
Frankrike 1h
Slägga 1,5h
Totalt: 8h 
 
Under sommaren och början av hösten var jag lite deppig. Jag skulle inte vilja säga deprimerad. Men jag hamnade i någon slags jagvilltillbakatillstudentenbubbla. Allt var ju så bra tänkte jag. Ska jag jobba nu i hela mitt liv? Gå upp 5 varje morgon, jobba, komma hem och äta, slappa i soffan och sen gå och lägga mig? Att träffa kompisar under gymnasietiden var mycket enklare. Man fick allt på köpet. Självklart har jag träffat många kompisar vid sidan av jobbet också, men inte på samma sätt. 
 
Några stora händelser under min sommar 2014: 
 • Resan till samos
 
 • När jag och Linn tog några kvällsdopp i Furusjö 
 
 • En Bongokväll med Amanda, Linn och Clara
 
 • Lysekilresan med Nelly hos farfar
 • Stallettiden
 
 • När jag och Fanny blev bjudna på en 3 rätters av Tilda och Sofia 
 
 • När jag och mamma var på bio och mamma såg sin bästa film någonsin
 • När jag fick träffa Becka igen tillsammans med Elin, Amanda och Linn. Jag citerar "Järngänget <3" 
 • När jag kom in på Civilekonomprogrammet i Jönköping då bokstavligt talat, hela min värld rasade samman
 
 
7 oktober 2014 vid 23.30 fick jag dock ett samtal som ändrade hela mitt liv. Ha det lät så bra de där med livet. Nej det ändrade inte hela mitt liv. Det fick mig att bli super nervös samtidigt som det fick mig att ha något att längta till.  Culrural Care Aupairs huvudkontor i Boston ringde och väckte mig. De berättade att den familjen jag hade haft kontakt med hade tackat ja till mig och de undrade hur jag kände. Jag förklarade att jag tyckte allt kändes bra och att jag också tackade ja till dom. När jag la på sprang jag in till mina föräldrars sovrum och ryckte i deras fötter. 
- DE HAR TACKAT JA TILL MIG HÖRNI!! DEN 12 JANUARI FLYTTAR JAG!! 
 
Helt plötsligt kändes jobbet ganska skönt att gå till. Det kändes skönt att veta att jag hade ca 2,5 månader kvar och att vara på jobbet de mesta tiden av dagen kändes skönt! Då slapp man tänka på det så mycket. Vuxenlivet började sakta men säkert passa mig och jag blev mer och mer glad över att studenten och allt sånt var klart. Att träffa en vän på en fika istället för att fika medans man pluggade började nu kännas sjukt lyxigt! Jag och Linn började simma varje måndag och allt bara tickade på. Jobbet gav mig mer och mer erfarenheter och jag kände att jag utvecklades mer och mer. 
 
Några stora händelser under min höst 2014: 
 • Var i götet och hälsade på Becka med järngänget. 
 
 • När jag röstade för första gången 
 • Återträffen med klassen som ledde till en utgång
 • När jag råkade låsa in min bil i ett bilgarage efter en utgång med jobbarkompisarna
 • Aupair beslutet
 • Besöket på ambassaden med Elin som blev en weekend i Stockholm. 
 
 • "Meningen med livet" och "Veronica Maggio"
 
Sedan blev det vinter och jag åkte till Teneriffa med min släkt. Min älskade farfar böjd hela min släkt ner dit för en veckas sol och bad. Vad kul vi hade! Det är en sån resa som jag aldrig kommer glömma. Som när jag och Elin vaknade på natten av att det luktade avlopp. 
 
Sammanfattningsvis har jag haft ett helt fantastiskt år. Jag kan inte vara annat än så jäkla tacksam. För precis precis allt! Och det är nu man inser när man snart ska åka iväg, hur mycket varenda person i sitt liv betyder. När jag läser igenom det här möts jag av en så härlig känsla. Det är alla ni som finns i mitt liv som gör att jag mår så bra. DET ÄR NI SOM GÖR MITT LIV! Det har varit ett tufft år med mycket press, stress och många känslor. Mycket tårar men också mycket skratt. Efter att jag kom hem från Samos i somras har jag jobbat varje vecka och varannan helg fram tills nu. Jag har defintivt blivit en mycket bättre städare. Tar mer ansvar för allt jag gör på jobbet och om jag ska vara helt ärlig så känner jag mig ganska bra. Under den här hösten har jag fått möjligheten att få lära känna så otroligt fina människor. Att ha bra jobbarkompisar som man kan skratta med när man jobbar är guld värt. Så tack alla ni goingar, ni är bäst! 
 
Jag skulle vilja träffa på den tjejen som jag var för ett år sen. Den där ytligt sätt mäktiga tjejen som gick runt med skjortan och blocket i högsta hugg på högskoledagen. Hon som kanske inte var så jäkla mäktig i huvudet. Hon var skör och hade panik över vad hon skulle göra efter studenten. Plugga direkt? Jobba på HSB i ett helt år? Revisor ? - ja men när? Jag hade gått fram till mig själv. Kramat om mig och viskat i mitt öra. 
- Mathilda. Kör hårt! Livet kommer aldrig bli som du tror oavsett hur mycket du planerar. Kör hårt och njut av varenda sekund du har kvar här på ED. 
Jag skulle vara tyst ett tag. och sen viska ännu mer försiktigt: 
- psst... i början av januari flyttar du till USA i ett år för att utföra en av dina drömmar. 
 
Sedan skulle jag gå. Mitt gamla jag skulle se mitt nya jag försvinna bland folkmassan.