Första misstaget men också första fina ögonblicket på samma dag

2015Hej älskade vänner! Mathilda här, eller ska jag säga Tilly? 
 
Idag har jag haft en riktigt typisk aupairdag. En sån där dag som man har läst om på alla aupairbloggar. Jag vaknade, väckte barnen och plockade fram kläder. Frågade vad de ville ha för frukost och gick ner och fixade fram allt. Vitaminer, snacksboxar och vatten. Frågade vad de hade för speciellt i skolan och försökte vara lugn. Innan vi åkte till skolan borstade dom tänderna och jag fixade deras hår. När jag hade lämnat av de två äldsta på skolan och vinkat av den minsta från skolbussen fick jag ett par timmars ledigt. 
 
Först åt jag lite frukost och pratade lite med min värdmamma och Steffi. Sedan satte jag igång en tvättmaskin och sminkade mig. Efter ett tag åkte vi in till banken och jag skulle få öppna mitt första (och troligtvis enda) amerikanska bankkonto. Som jag har skrivit tidigare så har jag har/haft lite problem med engelskan. Föreställ dig då en man som är född i USA, pratar ekonomiska termer som jag inte har en aning om vad de betyder samtidigt som han ska vara lite skojig och prata om Sverige. Omg! Jag menar jag har ju för sköen svårt att hänga med i alla banksamtal i Sverige, hur i hela friden ska jag hänga med när det är på engelska. Men förhoppningsvis har jag nu fått rätt konto och kort. 
 
 
När vi kom hem åt jag lunch och skypade med Elin, faster Tina (ja jag vet att jag skrev faster Tina till dig tina, men bara för att retas.. haha) och min familj där hemma. Jag får sån sjuk energi när jag pratar med er. Igår pratade jag med Linn och efter det kände jag mig helt överlycklig. Så tack älskade människor, ni ger mig styrka! 
 
Sedan var det dags att hämta barnen på skolan och sätta igång med läxorna. Det är nog det jag kommer ha svårast för. Alla dessa läxor, läslogger och viktiga papper. Som sagt, engelskan är inte superlätt så jag är nog inte till så stor hjälp vad de gäller läxorna. Idag skulle jag rätta minstingens läxa och jag kom fram till att han hade gjort fel på hela pappret. Så jag började sudda och berättade hur viktigt det är att läsa uppgiften. Det visade sig att han hade gjort PRECIS SOM MAN SKULLE och jag kände mig dummare än dummast. Mitt första misstag har jag nu varit med om här (!). Vi åt mat, åkte på aktiviteter och de gjorde sig i ordning för kvällen. Jag fick vara själv de sista timmarna med barnen för Steffi skulle göra ett ärende. Först var jag väldigt nervös men det slutade så himla fint! De tydde sig lite mer till mig märkte jag och de gick till och med in i mitt rum här, de har de aldrig gjort. (Ja jag vet att de på aupairskolan var väldigt tydliga med att man inte ska låta barnen vara på sitt rum, men det skiter jag i. Jag är en öppen person och tycker det är en självklarhet att de ska få vara här) Så jag visade dom alla mina bilder på nära och kära och de frågade mig massor av frågor. De tyckte jag var såå lik mina föräldrar och att mamma var såå gullig. Vi alla fyra kom på en bra grej som vi ska köra det här året så jag lär mig nya ord. Varje nytt ord jag lär mig ska barnen skriva på en liten lapp och måla ordet. Sedan ska jag sätta det på min anslagstavla så får vi se hur många nya ord jag kommer lära mig. Åh. Och nyligen kom den minsta upp till mig och sa att han var jätteuttråkad. (jag hade slutat för dagen vid tillfället så jag behövde ju inte leka.) Efter fem minuter kom han upp till min säng och hade gjort ett ordspel. Haha så gullig! Tror jag kommer trivas ganska bra här .. :) 
 
Så som du kanske ser så lärde jag mig idag SNAIL och SLUG. 
 
Så efter idag känns det väldigt bra! Visserligen är det skitläskigt att få ha ett så stort ansvar men på ett sätt skitkul! De har även kommit på ett smeknamn till mig. Tilly. De brukar skoja om "Hello tiny little Tilly" för jag är så lång. Hehe! Jag känner att jag börjar bli mer och mer trygg här och det känns som om det här kommer bli ett roligt år. Hoppas det! Nu måste bara mina stressutslag på kroppen försvinna med. Ha en bra dag där hemma nu om ni läser det här på morgonen. Jag säger som jag har skrivit i min profiltext, Det är bara DU som kan påverka om det blir en bra dag eller ej. Så gör den görgo. Puss! 
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?