En självsäker Mathilda

2015Just nu i detta nu känner jag någon go ro i själen. Barnen småpratar i rummet bredvid, jag tänker på hur himla cool jag är som är här och just nu slickar katten mig. Detta med att jag har blivit en kattmänniska är ju så himla kul. Innan jag kom hit så fulkomligt hatade jag katter. Jag och pappa brukade springa ut i trädgården och skrika när katterna gick på gräset på baksidan. Och jag har alltid skrattat åt Linn när hon har beskrivit sin kärlek till sin katt. När jag tackade ja till familjen tänkte jag inte så mycket på att de hade så många djur. De har 2 katter, 3 ormar och en sköldpadda. Ormarna och sköldpaddan är i källaren i burar och jag behöver inte göra något med dom. Men eftersom att katterna är barnens, så får jag vara med och mata dom två gånger om dagen och se till så barnen städar kattlådan varje morgon. Katterna heter Speckle och Crocket (gick precis in till dom och frågade hur det stavades, och de tycker det är så konstigt att vi har ö ä å). De är syskon och är 6 månader. Barnen älskar dom och bär dom överallt. Dom är alltid under min säng, och när jag kommer in och lägger mig på min säng brukar de alltid komma upp och lägga sig bredvid mig. Hur mysigt? De slickar en, och stryker sig längs med kroppen. Tror de tyr sig till mig för att jag inte bara håller på med dom. Jag har hur som helst blivit en kattälskare. Förstår Linn nu. Hon tycker det är helt fantastiskt att jag blivit en kattmänniska.
 
 
I lördags var det alla hjärtans dag här och jag fick en jättefin present av min värdmamma. En presentpåse full med massor av presenter. Det var godis, en rosa necessär, en "Hair wrap" (?), en High School of Oyster Bay T-shirt och en rosa nalle som hade en tröja där det stod "Somebody in Oyster Bay loves you". Hur gulligt? Sen fick jag även pengar.. Hjälp! Jag lever verkligen med en generös värdmamma. På kvällen åkte jag och hämtade Barbara. I den nya bilen finns det en inbyggd GPS. Så jag använde den för första gången och antingen så skrev jag i fel adress eller så var den dålig. För jag har ändå ganska bra lokalsinne, och märkte att jag verkligen inte körde åt hennes håll. Så jag blev jättesen, vilket slutade med att vi fick springa allt vad vi hade in till bion. Men vi vann !! På den biografen har man inte speciella platser utan kan sitta vart man vill och de tre andra tjejerna hade redan gått in. Så vi kom in till en biograf där alla satt tysta och vi hade ingen aning om vart dom var. Så Barbara ropade:
- Iris, where are you? 
Och jag började gapskratta. Vi kollade på 50 shades of grey. Jag började läsa den första boken för precis ett år sen men slutade för jag tyckte den var aldelles för grov. Filmen var bra, men om jag ska vara ärlig så tyckte jag den var lite B... Lite "för förutsägbar". Men jag blev väldigt sugen på att läsa böckerna faktiskt! Ska se om de har dom på bibblan här. Det var så roligt när jag kom hem på kvällen och min värdpappa frågade hur filmen var. 
- Den var lite konstig..
- Vilken kollade du på?
- 50 shades of grey.. Sa jag och kände den pinsamma känslan som uppstod. 
- Hahahahahahahah, ja den har man ju hört lite om. Sa han och skrattade. 
Och jag vet inte varför, men jag försökte komma in i någon försvarställning och att jag själv egentligen inte ville se filmen (fast jag ville ju det) så jag sa:
- Ah, alltså min mamma ville att jag skulle se den, så nu har jag gjort det. 
- Hahahahaha, ja då kan du bocka av det från listan Mathilda. 
 
Förlåt mamma, men du fick bli min bortförklaring här. Nu i efterhand vet jag inte varför jag sa det. Nu låter det ju ännu konstigare. HAHA! Att ha en mamma som föreslår en porrfilm åt sin dotter, då dottern i sin tur säger det till sin värdpappa i USA som hon inte riktigt känner så väl än så man inte kan skoja om sånt än. MEN MEN! Lite roligt faktiskt!! 
 
Idag när jag precis hade vaknat och låg i sängen och kollade mobilen hörde jag hur något åkte in under min dörr. Vad sköen håller katterna på med, tänkte jag och reste mig upp. Där låg det ett packet till mig. Mitt första packet hemifrån. Det var Amanda och Linn som hade skickat en bok fylld av bilder på oss tre under de senaste åren. Jag blev så himla glad!!!!!!!!!!!!!! ÅH. Tack tjejer, ni är bäst! 
 
Fantastiska bilder. 
 
Hela morgonen slappade jag och åt frukost på sängen. Helt fantastiskt! Här tar jag det verkligen mer lugnt, än vad jag gjorde hemma. Det är ju hur underbart som helst att slippa jobba på helgerna. Jag skypade med pappa & syrran, Beckis och Linnea. Linnea befinner sig i London och är även hon aupair. Jag fick så himla många fina tips av henne hur jag ska hantera det här med att träffa folk. För det är nog det största problemet jag har här nu. Jag börjar komma in bra i familjen och mina jobbrutiner har satt sig. Nu är det bara att försöka träffa gött folk och klicka! Man trodde innan man kom hit att det skulle vara superlätt att träffa folk här, men det är det inte. I min lilla stad här, är jag nästan själv. När jag hämtar barnen på skolan är jag den enda aupairen... Linnea visade mig alla grupper på facebook och vi kom fram till att jag ska gå till Svenska Kyrkan i New York. De anordnar jätte mycket grejer för unga i New York. - perfekt! Ännu en sak att gå ut från sin trygghet zon..
 
Det jag nog älskar med hela den här resan är att inse hur självständig jag har blivit. Hjälp! Vid tre tog jag bilen och körde mot Hicksville. Det ligger ca 15 minuter här ifrån. Att gå helt själv på ett shoppingcenter var hur underbart som helst. Jag kunde gå precis dit jag ville och det var ingen som väntade på mig. Jag kände mig så jälva cool och kände sån otrolig POWER! Där gick jag med mina utsvängda byxor, snygga rosa springskor och en rosa skidjacka i New York som om det vore en dag på A6. (du som känner mig, vet att jag hade väldigt svårt för att ha sånna kläder hemma för jag var så rädd för vad andra skulle tycka, så det är en sån lättnad att inte bry sig här) Jag köpte lite allt möjligt och nu känner jag att jag verkligen börjar landa här. Köpte stora dunkar Schampoo och balsam, jag menar bara det. Storpack bindor (ja man försöker ju vara lite ekonomisk ;)) och en ny mascara eftersom min gamla är slut. Sen gick jag till IKEA och åt köttbullar och potatismos. Fantastiskt! Jag saknar verkligen den svenska husmanskosten. Inte för att köttbullarna var så fantastiska, smakar ju som skolmatsköttbullar men det funkade. Där satt jag själv och åt med Fredagspodden i öronen och en härlig power känsla. Jag visste inte att de hade så otroligt mycket svensk mat på IKEA?! Det fanns liksom allt från jordgubssylt till färdigskalade räkor? Ballerinakex, pannkaksmix och sill. Kände mig så otroligt stolt när jag gick där. En riktig stolt svensk :) Köpte med mig lite Marabou och LÄTTSALTADE CHIPS! (du som känner mig vet ju att jag är otroligt svag för lantchips. Så får dig som vill göra mig glad en dag, köp lantchips) 
 
Jag har ju alltid hört så mycket om dessa tamponger de har här i USA. De ska bli mycket spännande att använda dom, och jag älskar mig själv att jag lägger ut bilder på att jag har köpt mensartiklar. 
 
När jag kom hem, berättade jag för barnen att jag köpt svensk choklad och att vi skulle äta de imorgon. De är laddade! Sedan chillade jag lite med att kolla på Operah och pillade på allt jag köpt. Jag skypade med en vän från Colombia som jag träffade på skolan. Vi har haft väldigt bra kontakt och pratat mycket. Hon trivdes inte i sin familj så hon ska nu flytta till Chigago.. Så otroligt tråkigt! Men vi ska ses en sista gång imorgon faktiskt! Så det ska bli kul. Hon ville att jag skulle visa henne IKEA. 
 
Nu är klockan mycket och jag måste gå och lägga mig. Det väntas en lång vecka med barnen. Ska alltså jobba hela dagarna... Och imorgon ska vi rensa alla deras leksaker i källaren.. De har alltså alla deras leksaker kvar sen de var 3 år.. Det bara kryper i organiseraMathildas händer som ni förstår. Hoppas att barnen och jag har bra tålamod och att de villl sammarbeta. Ha en go dag så hörs vi! Puss! 
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?