Ett tips

2013Följ min blogg med Bloglovin" target="_blank">

Hej där!
Ett litet tips från coachen här. Ät aldrig upp ett helt läkerol packet (laxeringsframkallande) helt själv och sedan gå på ett ZUMBA pass..

Det gjorde jag. Och det är något som jag starkt rekommenderar att INTE göra. Alla höftrörelser blev till kniprörelser och när jag joggade hem försökte jag springa fortare bara för att få sätta mig på toan.

 Kvällstankar

2013Följ min blogg med Bloglovin" target="_blank">
Nu, idag, i detta nu finns det en chans till att jag kan bli sådär riktigt riktigt djup. Vill bara varna dig! Efter att ha kollat på en så fin film och det är söndag idag har jag alla förutsättningar till att bli djup. 
 
I min kallender finns det en massa citat varje vecka. Veckan som kommer hade citatet : "Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du vara i rörelse". Och detta tycker jag verkligen har någon betydelse. Du kan inte bara sitta på cykeln och förvänta dig att cykeln ska rulla. Alltså, du kan inte bara sitta och vänta på att livet ska "rulla" dvs att tiden ska gå och du ska få ett bra liv. Allt som har med livet å göra med, krävs att du tar eget initiativ och vågar att ta riskerna. Om du istället väljer att hjälpa till med pedalerna på cykeln och försöker att hålla balansen genom att titta rakt fram så kommer du åtminstone minst en centimeter fram. Vilket visar på att om du väljer se vad livet har att erbdjua genom att prata för dig själv så kommer du alltid något steg framåt. Som ett hjälpmedel har du en hjälm när du cyklar. Hjälmen finns där om du trillar. Och jag troratt du har något slags skal runt dig som tar emot om du "faller" i livet. Skalet kan vara din omgivning, dina föräldrar eller kompisar. Det kan också till och med vara din aora. Din utstrålning som hjälper dig upp igen. Så vänner, livet går ut på att ta riskerna och tänk på att du har din cykel hjälm som skyddar dig var du en går. 
 
Tack för mig, min lilla filosof. Jag har tänkt att inte läsa igenom det där stycket igen, bara för att visa vad jag precis precis tänker. Haha! Ta det med en nypa salt. 
 
Nu ligger jag här i min säng och verkligen svettas.. Har en massa kläder på mig, plus en varm filt och inte nog med det, jag har en jätte varm dator i knät med. Kinderna är aldelles torra av alla tårar som har klistrat sig fast på mina kinder. Jag har kollat på "A WALK TO REMEMBER" !! SÅ BÖVLA BRA FILM! Ta och kolla på den. Det är en sån där typisk mathilda film. ME LIKE! 
 
Nu taggar vi nästa vecka vänner. Imorgon är det måndag vilket betyder, NY VECKA, NYA MÖJLIGHETER! Gött va? Tänk att vi har fått leva och får nu tillbringa en vecka till i livet. Är inte det härligt? Så nu går vi ut i världen och gör den veckan till den bästa. Lova mig det. 
 
Här har vi ju FILOSOFEN! Fast i mindre format. Snyggingen! 


Isn´t she lovely?

2013Följ min blogg med Bloglovin" target="_blank">
 
Den här låten förknippar jag med min mamma.
 
Idag har det inte bara varit internationella kvinnodagen, det har även varit min mammas födelsedag. Jag tänkte inte berätta hur gammal hon är, eftersom att hon själv gärna inte säger det. Hon påstår att hon börjar bli gammal. På frukostbordet imorse berättade hon för mig att när hennes föräldrar var så gamla som hon är idag, så tyckte hon att hon hade jätte gamla föräldrar.. 
 
Min mamma är en person som har en av de största rollerna i mitt liv. Nu börjar jag helt seriöst gråta. Ja du kanske förstår då, hur mycket hon betyder för mig. Ett liv utan henne, är inget liv för mig. Hon är min allra bästa kompis som känner mig bäst utav alla personer som finns här på jorden. Ibland blir jag nästan lite rädd att hon vet så mycket om mig, vilket inte är så konstigt. Vår relation är speciell! Det känns nästan mer som att hon är en sån där fin och bra bästis. Jag kan prata med henne om precis allt mellan himmel och jord. ALLT! - och det är så jäkla gött. Att ha en person så nära, så lätt att prata med och så hjälpsam är mer än guld värt. Att kunna gapskratta tillsammans, skrika på varandra så öronen ryker och gråta tillsammans med henne är så himla gött och fint och allt det dära. Obeskrivligt! Jag tod precis de nytvättade trosorna som låg jämte mig och snöt mig. Torkade bort några tårar och försökte samla mig. 
 

Min mamma är en utav mina förebilder. Hon är den där personen som tänker på precis allt och alla. Ett hjärta som är så fullt men som ibland kanske glömmer sig själv. Alla andra sätts mer i fokus än henne själv. När mamman i en bekant familj några gator bort fick en typ utav stroke var mamma snabb med att gå upp tidigt och baka kakor, bröd och traska sig till dörren och knacka på och säga att vi tänker på dem. Hur fint är inte det? Eller hur hon åker spontan besök till sina bröder, sina föräldrar och sina svägerskor bara för att antingen ge något som bara ligger och skräpar eller bara säga hej. Hon är liksom den typen som alltid har med sig något när man ska gå bort. Som alltid kommer hem med stora påsar med blommor eller ställer sig och gör något, för att hon tycker det är en fin gest. Och vem tycker inte det? 
Hon kan mycket om precis VADSOMHELST. Det spelar liksom ingen roll om det är hur man ska måla möbler, hur man gör en stor-kok söndagsmiddag, vilken ögonskugga som passar en, hur man söver en bebis eller hur man byter däck på bilen. Allt gör hon gärna själv. 
Hon är väldigt lätt att prata med oavsett om du känner henne eller inte. Drivet som hon har inom sig tror jag är väldigt sänsynt. Låter inte det här som en väldigt bra förebild? Hon är allt och lite till.
 
- Mamma vad önskar du dig?
- Jag önskar mig snälla barn.
 
Den här dagen har varit hennes. Dagen började med att vi tre övriga familjemedlemmar kom in sjungandes med tre helt olika tonarter som inte passade ihop. Eftersom hon hatar frukost på sängen stod det en liten smothie i kylen som jag hade gjort kvällen innan. Efter alla hade kommit hem från jobben och skolan idag fick vi fira henne. Hon fick en rosa prinsess tårta där det stod "GRATTIS MORSAN" som Jossan hade fixat. En locktång fick hon av mig och sen var det pappas tur. Den där luriga pappa. Inte ens jag visste vad han hade hittat på. Med sitt luriga leende berättade han att eftersom alla tjejer i familjen fyller jämt i år, skulle vi tre få åka på en SPA-WEEKEND!! Och som grädde på moset fick hon även en till weekend, fast till Götet med daddi själv. Det serverades laxplanka alá Mathilda senare på kvällen. Det verkade som hon var nöjd, och det hoppas jag verkligen! 
 
♥ Min mamma har ett skratt som kanske inte är det vackraste men som är så HIMLA CHARMIGT, som alltid kommer spontant och är hur härligt som helst. 
 
♥ Min mamma är så fin hela hon.
 
♥ Min mamma lagar världens godaste mat. Och även bakar de godaste bakverken.
 
Jag tror att hon betyder så sjukligt mycket för så många personer att hon inte ens vet det själv! Och det borde hon veta. Hon måste förstå att hon är så himla fin person som bara sprider glädje om sig. Nu väcker mitt dåliga samvete fram. Ibland säger man inte alltid när något eller någon är bra. Alla dagar är inte alltid bra dagar och jag känner att jag visa min mamma mer vad jag tycker och känner.. Alla spontana kramar är kanske inte alltid räcker? 
 
Jag skulle kunna sammanfatta det här inlägget med fyra ord. Jag älskar dig mamma (CHRISTINA KARLSSON)! Och jag hoppas att vi får måånnga fler år tillsammans, då du kan lära mig mer att vara den personen du är. 
 
 
Nu ligger de där som för någon halvtimme sedan var torra och nytvättade trosorna på skrivbrodet, helt genomblöta och det ser ut som de har används en hel dag i skolan. Men med det här inlägget vill jag skicka en tanke till dig som läser nu. Uppskatta din mamma!! Säg till din mamma vad du känner!! Ta vara  på din mamma!! Och om oturen har kripit tag, försök att minnas de fina stunderna ni har upplevt!