Right here, right now

2013Nä, jag är skit dålig!
 
Det är lucia, fredagen den trettonde och klockan är tjugo över tre. Min plan för den här eftermiddagen var att plugga så mycket som möjligt Juridik och senare göra en chokladmousse att ta med mig ikväll. Men vad gör jag? Jo jag kommer på mig själv när jag sitter och kollar på kläder på internet.. Hur fasen ska man få bättre pli på sig själv? Hur ska man skapa bättre vanor och HUR I HELA friden skapar man en balans i livet?
 
Nu de senaste månaderna har jag tänkt väldigt mycket. Jag har funderat över livet överlag, tänkt på hur jag lever och vad jag bör bli bättre på. Det blir en vääldigt lång lista på det sist nämnda. Mina matvanor är katastrofa. Det finns liksom ingen balans i det. Och för att inte prata om träningen. Vad i hela friden gör jag? Jo jag skyller på att det är jul snart, och då är det ju ingen idé att träna?! Hur tänker du Mathilda?
 
Som du kanske förstår behöver jag hitta en bra balans mellan bra kost, träning och minska kraven på mig själv. Jag har väldigt lätt att skylla på något och vilja anlita någon resurs för att något ska funka. Exempelvis mina finnar. Under flera års tid har jag klämt oändligt mycket finnar. Klämt och klämt. Jag har alltså tryckt mina äckliga naglar in i min (då fina) hy. Otroligt mycket bakterier har jag alltså tryckt ner i hyn. Från början hade jag inte så värst ful hy, men sen började jag "klämma upp" finnar och de gick aldrig tillbaka eftersom jag var på och klämde. I början av hösterminen fick jag nog. I alla dessa år har jag tänkt, och försökt att sluta. "Du får klämma max 1 finne om dagen" osv. Men det höll aldrig. Så som sagt, i September i år, fick jag nog. Jag ringde Hudoteket och bad om hjälp. Nu har jag varit på många behandlingar och det börjar sakta men säkert bli bättre. Här har vi ett tydligt exempel på att jag behöver någon kunnig person som hjälper mig. Då kan jag bara tillägga att mina föräldrar och kompisar har alltid försökt säga till mig, men det har liksom inte gått..Jag behövde i detta fallet, en hudterapuet som sa åt mig att det jag har gjort i flera år är fruktansvärt!! Och om jag ska vara ärlig nu så är jag mycket bättre på det här med finnarna i ansiktet. I ansiktet klämmer jag inte alls längre, utan nu klämmer jag mer på ryggen och armarna men det kan vi ta i ett annat inlägg.
 
Jag har alltså en dras med krav men som jag knappt gör någonting åt. Kraven ställs, men jag gör ingenting åt det. Utan det hela slutar bara i ångest. För att ta det här med träningen. Jag tänker i början av veckan, "Nu Mathilda, nu ska vi försöka ut och gå/springa tre gånger i veckan". Men gör jag det? Nej! Jag skyller på att det är halt, snart är det jul och massa andra svepskäl. Jag har alltså på tok, för dålig självdisiplin och behöver en kunnig person som hjälper mig. En PT! Det hade varit perfekt! Precis som min hudterapuet skulle hen vara på mig, göra saker och sedan visa hur bra det blev. Ha någon att bevisa för att jag kan. Dock är det ju lite synd att jag inte är gjord av pengar.. Så om någon vill vara en gratis PT åt mig är det bara att hojta till!
 
För att sammanfatta detta kan vi alla konstatera att jag, Mathilda Karlsson, har så fruktansvärt dålig självdisiplin.!!! Och jag ska verkligen försöka bli bättre på att utföra kraven på mig själv.
Jag är mig allt en sann chips älskare, och det har jag ALLTID varit ;)
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?