Mat-hilda och föda barn .. ?

2012Följ min blogg med Bloglovin" target="_blank">
För exakt tolv minuter sedan la jag upp en bild på instagram. Bilden var en somrig bild med mig som motiv. Jag sitter på en sten med min knallblå långklännig (JA man ser mig i den hela tiden på alla bilder, men när Lillie tog alla dessa bilder blev det visst över 600 st. måste använda dom ju) och ler med stängd mun (för ovanlighetens skull) och har lite hår i ansiktet. Under bilden skrev jag, "Mat-hilda, that´s me". ..
 

MatHilda Karlsson. Det är det jag har hetat i hela mitt liv nu. Och under alla dessa 17 år har det kommit fram några kommentarer. 
- Meh, tjenare MAThilda. 
Då skrattar man lite för att visa att man bryr sig och inte göra den andra personens dag förstörd. Man ler lite, skrattar som om man aldrig har hört det där innan. Men det har jag. Varenda bövla dag. Oh, nu börjar jag komma in på en liten sur linje här känner jag.. Men det är okej! Jag har mens och PMS. Allt på en och samma gång. Vet att det inte alls ska vara så men det är som jag alltid har sagt, det blev något fel med mig på BB. Ni tjejer känner igen er. Allt kan bli så irriterande. Om syrran bara står och kollar på en så målar man upp världens bild och det slutar med att hon får en utskällning utav mig.. (?) Eller som en gång. Det pågick en PMS period i mig en dag för några år sedan och jag skrattade och grät på samma gång. Mamma bara skrattade åt mig. Men det är så det är! Allt det här är värt det, tro mig. Det är i de här lägena som vi inser att vi är starka kvinnor!! Starka kvinnor som förhoppningsvis kommer att föda ut ett barn en vacker dag. Åh.. 
 
Nu kom jag in på ett helt annat spår än vad jag hade tänkt. Jag hade inte tänkt att skriva om hur bra det är att föda barn(???). Jag hade tänkt att berätta att jag brukar bli kallad MAThilda. Glömmer aldrig när jag umgicks med min barndomsvän Ebba. Varje gång (varje dag nästan) jag kom till henne så välkomnade hennes pappa mig såhär. 
- Nämmen tjenare Mat-hilda. 
eller så kunde det låta såhär.
- Ska Mat-hilda äta här idag? 
Hihi ville bara att du skulle veta det. 
 
Egentligen borde inte jag sitta här och skriva ett fånigt inlägg. Funderar nästan på att radera det.. Men det är ganska många bokstäver som skulle bli nertryckta i mappen; arikv. Stackarna... 
 
Jag har fått min första läxa denna veckan. Och här sitter jag, kvällen innan och rå pluggar. Klockan är snart halv elva och jag måste städa mitt rum med. Älskar-att-jag-känner-att-jag-verkligen-inte-kommer-äga-ut-alla-mina-klasskompisar-imorgon-på-förhöret! 
 
Älska er själva vänner. Även om du har mens eller ej! 


Jag kommer alltid vara en hästtjej

2012Följ min blogg med Bloglovin" target="_blank">
Skulle du kunna se mig som en häst tjej? Eller rättare sagt, ser du mig som en häst tjej? Ja du kan suga på den karamellen en liten stund..
 
Idag har jag tillbringat en del utav dagen i stallet. Stallet som är en sån bra återhämtningsplats för min del. Inget jobbigt ljud, inte någon tanke om hur man ser ut som pågår i huvudet och denna abstrakta kärleken mellan en häst och en människa. Åh! Jag och mamma tog en tur ner till skogen idag och bara njöt av det fina värdet. Hästarna lunkade på med långa tyglar och vi pratade en himla massa. När vi väl kom ner till skogen började vi köra lite med hästarna. Lauda blev pigg bara jag tog tag i tyglarna. Det räckte nästan bara att jag tänkte att vi skulle trava så satte hon av. Och när vi skulle galoppera. Seriöst, det var det roligaste jag har gjort på länge.! Jag kortade upp tyglarna igen och smackade lite den här gången och VIPS så var vi iväg. Vill bara tillägga att vi red på världens bästa galoppsträcka!!!! (=en låååååååång rak traktorsväg med gräs och med en himla massa träd runt omkring) Jag kände hur hon ökade och ökade. Gav henne lite längre tyglar så hon kunde sträcka ut. I den här sekunden gick det fort, riktigt fort! Och jag log. Världens största leende satt på mina läppar då. Visst, jag kunde dött eftersom att det gick så bövla fort men det var så härligt och jag är inte så jätte rädd av mig numera. Det var underbart ända fram till när jag insåg att det blev mer och mer grenar som stack ut från skogen. Vilket innebar att jag blev "stänkt" i ansiktet i den snabba farten. Men det var härligt ändå. Ett skratt kom ut ur munnen och jag ville bara stanna livet för en sekund där.... 
Min barndom bestod bara utav hästar. Hästar i dess like. Väggarna i mitt rum var då tejpade med en himla massa plansher på hästar. Hade häst-statyer, häst täcken och ja, allt var hästar för min del då. Glömmer aldrig i fyran när vi fick bänkar. Då var det självklart ett häst papper som lågt fint i bänken. Åh! Saknar den tiden. Saknar den tiden då man var i stallet så mycket man kunde. Varje lördag klockan sex var jag uppe på ridskolan och hjälpte till hela dagen. Kan du se dig en liten Mathilda springa runt i två flätor och fixa och dona i stallet? Åh. Jag saknar den tiden aldelles för mycket......
 
Nå? Skulle du? Jag struntar i ditt svar, jag kommer alltid vara en häst tjej. ÄLSKAR HÄSTAR! 
 


Tänk vad just DU, betyder för mig!

2012Följ min blogg med Bloglovin" target="_blank">
För ovanlighetens skull ligger jag redan i sängen och klockan har passerat halv tio. Jag försöker ladda inför döden-mega-tråkiga-tisdagen som jag ska ägna mig åt imorgon. Lektioner hela dagen. Från 8.00 - 17.00. Kill me. Så nu ska jag försöka göra mig kort. Inte mig kort, det skulle dock aldrig gå. Göra 185 cm kort.??!!! .. (pallar inte mig idag. haha)
 
Jag skulle bara vilja säga en sak. En sak som gör mig såå fruktansvärt glad. Seriöst! Jag kan ligga i min säng, spänna hela kroppen pga av glädje och mina små tjut när jag ser att det är någon som läser min blogg. MIN blogg. Helt sjukt. Ville bara säga TACK TACK TACK TACK TACK!! <333333333 ÅH tackar just DIIIG som läser det här. Ja dig. Precis precis duuuu!! Du anar inte vad du får mig att bli glad. Det är helt obeskrivligt. Vet inte hur jag ska kunna tacka dig mer. Men är så sjuuk tacksam för att du läser min blogg, det hoppas jag att du förstår vid det här laget. 
 
En gammal bild. En yngre Mathilda. En puss till dig som tack för att du läser den här bloggen. 
 
TAGGA LÅNGTISDAGEN IMORGON DÅ EK2! VI KLARAR DET!